Рекреативне активности у Дому организоване су тако да задовоље све потребе које ученици не могу остварити кроз редовну наставу. У Дому су створени услови, који појединцима омогућавају да кроз рад секција напредују у спортском развоју, а већем броју ученика обезбеђено је квалитетније коришћење слободног времена. Према већ исказаном интересовању ученика, у Дому, у оквиру спортске секције, већ годинама са успехом раде:


• секција за фудбал
• кошарку
• одбојку
• стони тенис
• шах
• стрељаштво
Радом спортске секције сваке године обухваћено је око стотинак ученика, а ове школске године на домијадама је учествовало њих 55-оро.
Програмом рада обухваћени су следећи садржаји: евидентирање и провера физичких способности ученика, увежбавање технике и тактике, упознавање са правилима игре и суђења, разна такмичења, наступи и учешће на турнирима, рад у теретани.Током читаве године спортска секција организује разне турнире, у малом фудбалу, шаху, кошарци( три на три), одбојци. Организују се и пријатељски сусрети са екипама из града. Током јануара, спортсисти су се активно припремали за Домијаду, па је вршен и ужи избор кандидата за учешће на Регионалној домијади. Ове школске године, у фебруару је отворена нова спортска сала( балон сала) у Дому, што омогућава знатно боље услове за рад секција, а отвара простор и за организовање такмичења у Дому. Ту је наравно и теретана, која омогућава ученицима да актвно вежбају, поготово када временске прилике не дозвољавају да се користе терени испред Дома.
На Регионалној домијади у Костолцу, ове године наступиле су екипе у стоном тенису, шаху и кошарци. У кошарци и стоном тенису, девојчице су освојиле прво место, док су Јована Миленковић и Милан Бабић, освојили прво место у стоном тенису појединачно. Дечаци су у шаху екипно освојили друго место. У другом делу такмичења, које је одржано у Крагујевцу, у нашем Дому, девојке су освојиле прво место у фудбалу, друго место у кошарци, док су дечаци били убедљиво први у одбојци. На Републичкој домијади на жалост нисмо имали запажених резултата. Кошаркашице су освојиле тек треће место, као и Милан Бабић у стоном тенису. До краја школске године одржан је још један турнир у малом фудбалу и активности су одржаване у зависности од интересовања ученика и њиховог слободног времена. У оквиру спортске секције Дом сарађује са готово свим спортским клубовима у граду и та сарадња је сваким даном све боља. Балон сала нам омогућава да квалитетно организујемо такмичења, угостимо разне екипе, као и да нашим ученицима омогућимо квалитено коришћење слободног времена.