Савез борачких  организација Републике Србије у сарадњи са центром за пословне вештине, а под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања реализовао је пројекат ,,Да рат заувек остане само игра- пробој солунског фронта“.

Част да турнир у Крагујевцу организује добило је Удружење ратних војних инвалида и породица погинулих бораца Крагујевац, као чланица САБОР-а.

Пројекат је био намењен пре свега деци и младима, као и свим поштоваоцима и неговаоцима традиције српских ослободилачких ратова. На један забаван, али и едукативан начин пројекат говори о историјским догађајима везаним за пробој солунског фронта и ослобођење земаља у Првом светском рату.

  1. 10. 2017. у Спортској хали Језеро, ученици Дома ученика средњих школа Крагујевац Тања Спасовска и Вања Миловановић у  пратњи васпитача Машана Ђаловића учествовали су на овом такмичењу екипно освојивши пехар за Друго место на турниру ,,Пробој солунског фронта“. Наши ученици, такође награђени су појединачним медаљама и друштвеном игром ,,Пробој солунског фронта“, као својеврсној комбинацији игара типа шах, ,,Не љути се човече“ и популарног ,,Ризика“.