Дом ученика средњих школа Крагујевац препоручује како наставницима тако и ђацима низ виртуелних предавања које организује Хавер Србија у знак сећања на жртве Холокауста.
У среду, 29. априла 2020. године у 18.00, организоваће се виртуелни разговор са Александром Ајзинбергом који је преживео Холокауст. Господин Александар ће нас провести кроз свој живот током Холокауста, где ће нас упознати са изазовима и начинима преживљавања, људима који су му помогли и одмогли током година као и доживљајем Холокауста из угла деветогодишњег дечака.
У четвртак, 30. априла 2020. године у 18.00, предавање на тему: „У име оних којих више нема" одржаће др Александар Стојановић, научни сарадник Института за новију историју Србије и волонтер организације Хавер Србија.
Да бисте приступили предавању, потребно је да попуните формулар Prijava Jom Hasoa https://forms.gle/gz2mt3x3nfL8qCpA9 понедељка 27.априла, како би вам представници Хавер Србија на време проследили Зоом линк и основне инструкције за коришћење платформе.